Ιστορία

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ «ΕΥΡΥΑΛΗ»

«Α.Γ.Ο.Γ. ΕΥΡΥΑΛΗ»

Ο Αθλητικός Γυμναστικός Όμιλος Γλυφάδας «ΕΥΡΥΑΛΗ» ή «Α.Γ.Ο.Γ ΕΥΡΥΑΛΗ» ιδρύθηκε το 1986 και έχει χρώματα το πράσινο και το κίτρινο. Ό «Α.Γ.Ο.Γ ΕΥΡΥΑΛΗ» δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των παιδιών για άθληση λειτουργώντας ταυτόχρονα ως ασπίδα απέναντι στις έντονες προκλήσεις της εποχής μας. Το καταστατικό της «Α.Γ.Ο.Γ ΕΥΡΥΑΛΗ» συστήθηκε στις 12/01/1986 το οποίο αναγνωρίστηκε με την υπ’ αριθμόν 845/19-03-1986 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και έχει καταχωρηθεί στα βιβλία σωματείου του οικείου Πρωτοδικείου με αριθμό μητρώου 14178.

Η δημιουργία του συλλόγου «Α.Γ.Ο.Γ ΕΥΡΥΑΛΗ» στηρίχθηκε πάνω στις τρεις βασικές αρχές του αθλητισμού που μεταλαμπαδεύονται σε όλους ανεξαιρέτως τους αθλητές και τις αθλήτριες. Οι αρχές αυτές που υιοθετηθήκαν από το σύνολο των Διοικήσεων και Προσωπικού του «Α.Γ.Ο.Γ ΕΥΡΥΑΛΗ» είναι:

Άθληση Σώματος και Πνεύματος

Ευγενή Άμιλλα – Συναγωνισμός και Κοινωνικοποίηση

Αυτοπεποίθηση και Πειθαρχία

Ό «Α.Γ.Ο.Γ ΕΥΡΥΑΛΗ» είναι ένα ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο που αποτελείται από το διοικητικό συμβούλιο, τα μέλη, τους προπονητές-γυμναστές, το διοικητικό προσωπικό, το βοηθητικό προσωπικό, τους εθελοντές γονείς και βέβαια από τους αθλητές και τις αθλήτριες. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από εννέα μέλη, έχει θητεία δύο ετών και εκλέγεται κατόπιν αρχαιρεσιών. Τα μέλη του σωματείου είναι κυρίως γονείς των αθλητών και αριθμούνται περίπου στα εκατό, εκλέγουν το διοικητικό συμβούλιο και έχουν ενεργό ρόλο τόσο στην κατάθεση προτάσεων όσο και συμμετοχή στην υλοποίηση τους.

Ό «Α.Γ.Ο.Γ ΕΥΡΥΑΛΗ» στα 30 χρόνια πετυχημένης παρουσίας στον χώρο του αθλητισμού προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες όχι μόνο σε ολόκληρη την Γλυφάδα αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια. Περιληπτικά αναφέρουμε ότι:

  • Διοργάνωσε και συμμετέχει σε τουρνουά με πολλούς αθλητές και πολλές διακρίσεις.
  • Ανέδειξε και αναδεικνύει αθλητές και αθλήτριες σε ανώτερο και ανώτατο επίπεδο.
  • Σχεδίασε, υλοποίησε και αναπτύσσει ακόμα και σήμερα προγράμματα επτά αθλημάτων.
  • Συντέλεσε στην δημιουργία του νέου κλειστού γηπέδου της Γλυφάδας.
  • Προώθησε τον αθλητικό εθελοντισμό στους γονείς και κηδεμόνες του συλλόγου.
  • Υπό την αιγίδα του οργανώθηκαν στην Αττική πρωτοποριακές αθλητικές δραστηριότητες.

Από το 1986, ο «Α.Γ.Ο.Γ ΕΥΡΥΑΛΗ» ξεκίνησε με προσεκτικά και σταθερά βήματα σχεδιασμού των αθλημάτων και του εμψύχου υλικού του και έχει φτάσει στις μέρες μας να οργανώνει και να διαχειρίζεται κάθε χρόνο αθλητικά προγράμματα σε επτά αθλήματα. Σε αυτά τα αθλήματα συμμετέχουν περίπου οχτακόσιοι πενήντα αθλητές και αθλήτριες σε αγωνιστικά και σε προαγωνιστικά επίπεδα από ηλικίες πέντε έως δεκαοχτώ ετών. Τα αθλήματα που διαχειρίζεται το σωματείο στην τρέχουσα χρονιά αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα και είναι:

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΒΟΛΕΪ

ΡΥΘΜΙΚΗ

ΤΕΝΙΣ

YOGA

BASEBALL

SOFTBALL

Αναλυτικότερα, καθένα από τα αθλήματα αυτά, έχει το δικό του ιστορικό περιεχόμενο και την δική του βαρύτητα στο σύλλογο «Α.Γ.Ο.Γ  ΕΥΡΥΑΛΗ» τόσο σε επίπεδο οργάνωσης όσο και σε επίπεδο διακρίσεων στην τριακονταετή πορεία του συλλόγου.

 

Α) ΜΠΑΣΚΕΤ: το τμήμα του μπάσκετ είναι ένα το πρώτο από τα επτά αθλήματα που διατηρείτε και αναπτύσσετε ανελλιπώς από το 1986. Το τμήμα του μπάσκετ συμμετέχει ανελλιπώς στα πρωταθλήματα της ένωσης μας σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες σε ανδρικό εφηβικό, παιδικό, παμπαίδες, μίνι, γυναικείο, νεανίδες, κορασίδες, παγκορασίδες και μίνι.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

1) Η ομάδα μπάσκετ ΜΙΝΙ του συλλόγου μας κατέκτησε το πρωτάθλημα της ένωσης μας στην αγωνιστική περίοδο 2013-2014.

2) Η ομάδα μπάσκετ παίδων του συλλόγου μας κατέκτησε το πρωτάθλημα της ένωσης μας στην αγωνιστική περίοδο 2002-2003.

3) Η ίδια ομάδα μπάσκετ παίδων του συλλόγου μας κατέκτησε την 3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα την αγωνιστική περίοδο 2002-2003.

4) Η ομάδα μπάσκετ των γυναικών κατέλαβε την 3η  θέση στα πρωτάθλημα της ένωσης μας την αγωνιστική περίοδο 2000-2001.

5) Η ομάδα μπάσκετ των γυναικών ανέβηκε στην Α΄ κατηγορία την αγωνιστική περίοδο 2000-2001 όπου και αγωνίζεται μέχρι και σήμερα.

6) Η ομάδα νεανίδων την αγωνιστική περίοδο 2000-2001 κατέλαβε την 3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων.

7) Ατομικές διακρίσεις αθλητών του συλλόγου μας όπως είναι ο Σταμάτης Δημήτρης, ο Κακκαβάς Παντελής, ο Καμπούρης Γιάννης  που κλήθηκαν στην εθνική ομάδα παίδων και Γεωργούτσος Σπύρος και Μήτσου Ηλίας που κλήθηκαν στα κλιμάκια Νότου της Εθνικής.

Β) ΒΟΛΕΪ: το τμήμα του βόλεϊ είναι το δεύτερο από τα επτά αθλήματα που διατηρείτε και αναπτύσσετε ανελλιπώς από το 1986 και συμμετέχει ανελλιπώς στα πρωταθλήματα της ένωσης μας σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες σε ανδρικό εφηβικό, παιδικό, παμπαίδες, μίνι, γυναικείο, νεανίδες, κορασίδες, παγκορασίδες και μίνι.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΒΟΛΛΕΫ ΑΓΟΡΙΩΝ

1) Η Ομάδα παμπαίδων την αγωνιστική περίοδο 2000-2001 κατέλαβε την 3η θέση του πρωταθλήματος.

2) Η Ομάδα παίδων την αγωνιστική περίοδο 2002-2003 κατέλαβε την 2η θέση του πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ και συμμετείχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

3) Η Ομάδα παίδων την αγωνιστική περίοδο 2004-2005 κατέλαβε την 1η θέση του πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ και συμμετείχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

4) Η Ομάδα ανδρών την αγωνιστική περίοδο 1995-1996 κατέλαβε την 1η θέση του πρωταθλήματος Γ’ ΕΣΠΕΔΑ.

5) Η Ομάδα ανδρών την αγωνιστική περίοδο 1996-1997 κατέλαβε την 1η θέση του πρωταθλήματος Γ’ ΕΣΠΕΔΑ.

6) Η Ομάδα ανδρών την αγωνιστική περίοδο 1996-1997 κατέλαβε την 1η θέση του πρωταθλήματος Β’ ΕΣΠΕΔΑ.

7) Η Ομάδα ανδρών την αγωνιστική περίοδο 1999-2000 κατέλαβε την 1η θέση του πρωταθλήματος Β’ ΕΣΠΕΔΑ.

8) Η Ομάδα ανδρών την αγωνιστική περίοδο 2008-2009 κατέλαβε την 1η θέση του πρωταθλήματος Β’ ΕΣΠΕΔΑ.

9) Η Ομάδα ανδρών την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 κατέλαβε την 3η θέση του πρωταθλήματος Α’ ΕΣΠΕΔΑ.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΒΟΛΕΪ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

1) Η Ομάδα παγκορασίδων την αγωνιστική περίοδο 2006-2007 κατέλαβε την 2η θέση του πρωταθλήματος.

2) Η Ομάδα παγκορασίδων την αγωνιστική περίοδο 2007-2008 κατέλαβε την 2η θέση του πρωταθλήματος.

3) Η Ομάδα παγκορασίδων την αγωνιστική περίοδο 2006-2007 συμμετείχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

4) Η Ομάδα παγκορασίδων την αγωνιστική περίοδο 2007-2008 συμμετείχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

5) Η Ομάδα κορασίδων την αγωνιστική περίοδο 1997-1998 κατέλαβε την 2η θέση του πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ και συμμετείχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

6) Η Ομάδα κορασίδων την αγωνιστική περίοδο 2007-2008 κατέλαβε την 2η θέση του πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ και συμμετείχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

7) Η Ομάδα γυναικών την αγωνιστική περίοδο 2001-2002 κατέλαβε την 3η θέση του πρωταθλήματος Β’ ΕΣΠΕΔΑ.

8) Η Ομάδα γυναικών την αγωνιστική περίοδο 2002-2003 κατέλαβε την 2η θέση του πρωταθλήματος Β’ ΕΣΠΕΔΑ.

9) Η Ομάδα γυναικών την αγωνιστική περίοδο 2006-2007 κατέλαβε την 3η θέση του πρωταθλήματος Β’ ΕΣΠΕΔΑ.

10) Η Ομάδα γυναικών την αγωνιστική περίοδο 2007-2008 κατέλαβε την 2η θέση του πρωταθλήματος Β’ ΕΣΠΕΔΑ.

11) Ατομικές διακρίσεις αθλητών και αθλητριών του συλλόγου μας όπως είναι η Κουντουρά Έλενα στην εθνική ομάδα κορασίδων, Νάνος Ιωάννης και ο Σοφοκλέους Σοφοκλής πρωταθλητές πανελλήνιου πρωταθλήματος beachvolley.

Γ) ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: το τμήμα της ρυθμικής γυμναστικής είναι το τρίτο από τα επτά αθλήματα που διατηρείτε και αναπτύσσετε ανελλιπώς από το 1986 και συμμετέχει ανελλιπώς στα πανελλήνια πρωταθλήματα στις κατηγορίες γυναικών, νεανίδων, κορασίδων και παγκορασίδων.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ:

1)Η αθλήτρια του συλλόγου μας Μαγνησαλή Βαρβάρα κατέλαβε την 5η θέση στους ολυμπιακούς αγώνες του 2004 με την εθνική ομάδα ανσαμπλ της ρυθμικής γυμναστικής.

2) Η αθλήτρια του συλλόγου μας Μαγνησαλή Βαρβάρα κατέλαβε την 6η θέση στο ατομικό παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξείχθει στην Ισπανία το 2001.

3) Η αθλήτρια μας Παπαδημητρίου Ντορέττα κατέλαβε την 3η θέση στους βαλκανικούς αγώνες νεανίδων στην Κωνσταντινούπολη το 1993.

4) Η αθλήτρια του συλλόγου μας Μαγνησαλή Βαρβάρα κατέλαβε 2 δεύτερες και 1 τρίτη θέση στο πανευρωπαϊκό της Γενεύης το 2001.

5) Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Βουδαπέστη το 2003 η ομάδα του ασαμπλ γυναικών κατέλαβε την 6η και 7η θέση.

6) Η αθλήτρια του συλλόγου μας Παπαρίζου-Ντόβα Μαρία Χριστίνα κατέλαβε μία τέταρτη και μία πέμπτη θέση στο διεθνές διασυλλογικόmeetingστο Obskτης Ρωσίας το 2007.

7) Η αθλήτρια του συλλόγου μας Καλλίγα Σταυρούλα κατέλαβε την πρώτη θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ρυθμικής γυμναστικής που διεξείχθει στην Θεσσαλονίκη το 1994.

8) Οι αθλήτριες Παπαρίζου-Ντόβα Μαρία Χριστίνα και Σμυρλή Χαρίκλεια στελέχωσαν την Εθνική Ομάδα Νεανίδων Ρυθμικής Γυμναστικής που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012.

9) Η αθλήτρια μας Μήτσανα Στεφανία ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Ασάμπλ κατέλαβε την 6η θέση στο παγκόσμιο κύπελλοπου έγινε στο Καζάν της Ρωσίας το 2014.

Δ) ΤΕΝΙΣ: το τμήμα του τέννις είναι το τέταρτο από τα επτά αθλήματα που ξεκίνησε και αναπτύχθηκε ανελλιπώς από το 1986 μέχρι και το 2000. Ωστόσο, το 2010, επαναλειτούργησε με μεγάλη επιτυχία τόσο σε επίπεδο συμμετοχών όσο και σε επίπεδο εκμάθησης του αθλήματος.

Ε) YOGA: Το τμήμα της Yoga είναι το πέμπτο από τα επτά αθλήματα που ξεκίνησε και αναπτύχθηκε ανελλιπώς από το 2010 μέχρι και σήμερα. Το τμήμα αυτό λειτουργεί για την εκμάθηση του αθλήματος τόσο σε επίπεδο παιδιών όσο και επίπεδο ενηλίκων.

ΣΤ) BASEBALL: Το τμήμα του baseball είναι το έκτο από τα επτά αθλήματα που ξεκίνησε και αναπτύχθηκε ανελλιπώς από το 2000. Το τμήμαbaseballσυμμετέχει επίσης σε όλες τις διοργανώσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα στην κατηγορία ανδρών.

Ζ) SOFTBALL: Το τμήμα του softball είναι το έβδομο από τα επτά αθλήματα που ξεκίνησε και αναπτύχθηκε ανελλιπώς από το 2000. Το τμήμαsoftballσυμμετέχει σε όλες τις διοργανώσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα της ελληνικής ομοσπονδίας καθώς επίσης και της αντίστοιχης ευρωπαϊκής σε όλες τις κατηγορίες γυναικών, νεανίδων και κορασίδων.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ SOFTBALL:

1) Το τμήμα softball κατέκτησε το έτος 2006 το κύπελλο κυπελλούχων Ευρώπης γυναικών στην Β΄ κατηγορία.

2) Η ομάδα νεανίδων του τμήματος κατέκτησε δύο φορές το πανελλήνιο πρωτάθλημα το 2007 και το 2008.

Ωστόσο, από το 1986 μέχρι και σήμερα, o «Α.Γ.Ο.Γ ΕΥΡΥΑΛΗ» έχει αναπτύξει και άλλα αθλήματα που για διάφορους λόγους βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας αναμένοντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την εκ νέου ενεργοποίηση τους. Οι κλάδοι άθλησης που καλλιεργούσε στο παρελθόν είναι οι παρακάτω:

Α) Το τμήμα τραμπολίνο & ακροβατικής ξεκίνησε και αναπτύχθηκε ανελλιπώς από το 2000 μέχρι και το 2005. Τα τμήματα τραμπολίνο & ακροβατικής συμμετείχαν στα πανελλήνια πρωταθλήματα που διοργάνωνε η οικεία ομοσπονδία. Ειδικότερα, το τραμπολίνο στην κατηγορία παίδων, παμπαίδων, κορασίδων και παγκορασίδων και η ακροβατική στις κατηγορίες των δυάδων και τριάδων Ε&Δ.

Β) Το τμήμα στίβου ξεκίνησε και αναπτύχθηκε ανελλιπώς από το 1986 μέχρι και το 2000. Το τμήμα στίβου συμμετείχε στα τοπικά πρωταθλήματα ΣΕΓΑΣ, στις κατηγορίες νέων, εφήβων, παίδων, νεανίδων και κορασίδων

Γ) Το τμήμα κολύμβησης ξεκίνησε και αναπτύχθηκε ανελλιπώς από το 1986 μέχρι και το 2002. Το τμήμα κολύμβησης λειτούργησε ως ακαδημία για εκμάθηση του αθλήματος.

Δ) Το τμήμα πινγκ-πονγκ ξεκίνησε και αναπτύχθηκε ανελλιπώς από το 1986 μέχρι και το 1989. Το τμήμα πινγκ-πονγκ λειτούργησε ως ακαδημία για εκμάθηση του αθλήματος

Συνοψίζοντας, o «Α.Γ.Ο.Γ. ΕΥΡΥΑΛΗ» έχει αναπτύξει μεγάλη και επιτυχημένη δραστηριότητα σε όλα τα ενεργά τμήματατου καθώς διαθέτει την τεχνογνωσία, το μεράκι που μαζί με το έμψυχο δυναμικό του μπορεί να εμπνεύσει τα παιδιά με τις αξίες του αθλητισμού αποβλέποντας στην πνευματική τους ανάπτυξη και στην ατομική τους πρόοδο δημιουργώντας τελικά όχι μόνο καλούς αθλητές αλλά και ανθρώπους με ήθος.