Μπάσκετ – Αναλυτική ενημέρωση για την έναρξη των προπονήσεων από 18 Μαΐου 2020.

Με την σημερινή κυβερνητική απόφαση, όπως σας είχαμε ενημερώσει, επιτρέπεται από αύριο 18/05/20 η λειτουργία των κλειστών και ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων, υπό όρους και προϋποθέσεις, από τις οποίες οι σημαντικότερες είναι οι εξής:

  1. Ηλικία αθλητών & αθλητριών με ημερομηνία γέννησης μέχρι και 31.12.2007
  2. Οι προπονήσεις είναι ατομικές, χρήση ατομικής μπάλας, (συγκεκριμένο προπονητικό πρόγραμμα) 
  3. Μέγιστος αριθμός αθλητριών-προπονητών-προσωπικού 20 άτομα για ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και 30 τ.μ. ανά αθλητή για τα κλειστά γήπεδα μπάσκετ.
  4. Οι προπονήσεις θα γίνονται χωρίς την παρουσία γονέων.
  5. Απαραίτητη, η συμπλήρωση εντύπου με το ιατρικό ιστορικό αθλητή και τον έλεγχο από γιατρό για την έκδοση ιατρικής βεβαίωσης.
  6. Η ιατρική βεβαίωση είναι υποχρεωτική για την έναρξη των προπονήσεων και αφορά το σύνολο των ανθρώπων που θα βρίσκονται στην αθλητική εγκατάσταση.
  7. Θα τηρείται κατάσταση εισερχομένων & εξερχομένων αθλητών & προσωπικού.
  8. Ειδικές οδηγίες υπάρχουν και για την προετοιμασία των γηπέδων και των συνοδευτικών εγκαταστάσεων όπως και των χαρακτηριστικών της προπόνησης (διάρκεια , περιεχόμενο , υλικοτεχνική υποδομή)

Από αύριο Δευτέρα 18/5/2020 και σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ασφαλή χρήση των εγκαταστάσεων. Στόχος είναι να καλύψουμε τις προπονητικές ανάγκες των αθλητών μας με ασφάλεια και σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και της Γ.Γ.Α. Πρόγραμμα προπονήσεων θα ανακοινωθεί το συντομότερο με νέα ενημέρωση με τηλεφωνική επικοινωνία αλλά και μέσω e-mail , site &  facebook.

Παρακάτω  υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες όμως επίσης, το έντυπο ιστορικού του αθλητή και το έντυπο της ιατρικής βεβαίωσης τα οποία πρέπει να τυπώσετε για να συμπληρωθούν.

 

 

1. Απόφαση λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων 17-5-2020

2. Συστάσεις Ε.Ο.Δ.Υ. & Υγ. Επιτροπής Γ.Γ.Α. για ομαδικά αθλήματα

3. Έντυπο ιατρικού ιστορικού αθλούμενου

4. Έντυπο Ιατρικής Βεβαίωσης

5. Διευκρινιστικές οδηγίες για το ιατρικό ιστορικό και την ιατρική βεβαίωση

6. Δεκάλογος Υγείας Αθλητή – Poster