Ρυθμική Γυμναστική

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η Ρυθμική Γυμναστική είναι ένα άθλημα αποκλειστικά γυναικείο και εκτελείται τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Στις αρχές της δεκαετίας του 40 εμφανίζεται με την αγωνιστική της μορφή και δημιουργείται το άθλημα της Ρυθμικής Γυμναστικής που τα πρώτα χρόνια ονομάζεται Μοντέρνα Γυμναστική. Αναγνωρίστηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία το 1961 και εισήχθη στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων μόλις το 1984 για το ατομικό και το 1996 για το ομαδικό(enseble). Στην Ελλάδα εμφανίστηκε με την αγωνιστική της μορφή στις αρχές της δεκαετίας του 80. Η πρώτη Διεθνής συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ατομικό ήταν το 1984 στην Βιέννη ,με τις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας: Αργυράκη Λυδία,Νόντα Δανάη &Αλεβίζου Μαρία. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ το 2000, η Ελληνική Ομάδα enseble κατέκτησε το χάλκινο μετάλλειο με τις αθλήτριες: Αϊνδηλή Ειρήνη, Χριστοδούλου Εύα, Καρυάμη Χαρά, Γεωργάτου Μαρία, Πολλάτου Άννα & Πανταζή Κλέλια. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 2004 η Ελληνική Ομάδα Ανσάμπλ κατέκτησε την 5η θέση με τις αθλήτριες: Μαγνησαλή Βαρβάρα, Πανταζή Άννι, Χρονοπούλου Ελένη, Χριστίδου Λιάνα, Ευθυμίου Ηλέκτρα και Κάκιου Μαρία.

Η ΡΥΘΜΙΚΗ ΣΤΟΝ Α.Γ.Ο.ΕΥΡΥΑΛΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Στον Σύλλογο μας η Ρυθμική Γυμναστική αποτελεί ένα από τα πρώτα αθλήματα από την ίδρυση του το 1986, με πολλές επιτυχίες σε Ατομικό, Συλλογικό και Διεθνές επίπεδο, όπου πολλές αθλήτριες μας, αναδείχθηκαν Πρωταθλήτριες και στελέχωσαν την Εθνική Ομάδα.

ntoretta-1ΝΤΟΡΕΤΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Πρώτη αθλήτρια μας, που κλήθηκε και στελέχωσε την Εθνική Ομάδα στο Ατομικό η Ντορέττα Παπαδημητρίου, η οποία αναδείχθηκε 2η Βαλκανιονίκης με την Εθνική Ομάδα Νεανίδων το 1992.

 

 

KaligaΚΑΛΛΙΓΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Η αθλήτρια  μας  Καλλίγα Σταυρούλα με την Εθνική Ομάδα Ανσάμπλ Νεανίδων, στέφθηκε Χρυσή Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1994.

 

 

 

 

MagnisaliΜΑΓΝΗΣΑΛΗ ΒΑΡΒΑΡΑ

Κορυφαία αθλήτρια μας  η Ολυμπιονίκης Μαγνησαλή Βαρβάρα, με την Εθνική Ομάδα Ανσάμπλ Γυναικών 5η στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 2004. Επίσης 2 φορές ασημένια και 1 χάλκινη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2001  με το ανσάμπλ, καθώς και 6η στο Ατομικό με την Εθνική Γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2001. Κατέκτησε  την 6η θέση στον Τελικό στις μπάλες και την 7η στις κορδέλες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την Εθνική Ανσάμπλ  Γυναικών το 2003.

 

 

 

EllinkakiΕΛΛΗΝΙΚΑΚΗ ΜΑΡΙΕΛΛΑ

Ακολούθησε η αθλήτρια μας Ελληνικάκη Μαριέλλα που κλήθηκε να στελεχώσει την Εθνική Ομάδα Ανσάμπλ Νεανίδων το 2002.

 

 

 

 

 

DendrinouΔΕΝΔΡΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

Επίσης η αθλήτρια μας Δενδρινού Κυριακή που κλήθηκε για στελέχωση της Εθνικής Ομάδας Γυναικών Ανσάμπλ το 2007.

 

 

 

 

PaparizouΠΑΠΑΡΙΖΟΥ-ΝΤΟΒΑ ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Η αθλήτρια μας Παπαρίζου Ντόβα Μαρία Χριστίνα για στελέχωση της Εθνικής Ομάδας Ανσάμπλ Νεανίδων το 2009 και κατόπιν συμμετείχε με την Εθνική Ομάδα  Ανσάμπλ Γυναικών ,στο Παγκόσμιο Κύπελο-kalamatas Cup το 2011 όπου κατέκτησε την 7η θέση καθώς και την 9η στο Διεθνές Meeting στο Portimao.

 

 

 

 


SMIRLI21ΣΜΥΡΛΗ ΑΛΙΚΗ

Η αθλήτρια μας Σμυρλή Αλίκη, κλήθηκε για στελέχωση της Εθνικής Ομάδας Νεανίδων στο Ατομικό το 2010 και κατόπιν το 2013 με την Εθνική Ομάδα Ανσάμπλ Γυναικών, συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελο στην Αγ.Πετρούπολη όπου κατέλαβε την 6η θέση και δυο 7ες στους τελικούς οργάνων. Ακολούθησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2013 στο Κίεβο όπου κατέκτησε την 9η θέση στις κορδέλες-μπάλες και την 11η στην γενική κατάταξη των χωρών.

 

 

 


Mitsana

ΜΗΤΣΑΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ

H αθλήτρια μας Μήτσανα Στεφανία κλήθηκε προς στελέχωση της Εθνικής Ομάδας Γυναικών το 2013.

 

4/2014  παγκόσμιο κύπελλο στο ΠΙΖΑΡΟ :

7η  θέση στους τελικούς των οργάνων με την εθνική ομάδα ANSEMBLE

8η  θέση στην ομαδική κατάταξη

5/2014  διεθνές MEETINNG :

2η Θέση στο σύνθετο ομαδικό με την εθνική ομάδα ANSEMBLE

2η θέση στους τελικούς οργάνων στις ΚΟΡΙΝΕΣ

7/2014  ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ στο ΜΠΑΚΟΥ:

9η Θέση στις ΚΟΡΙΝΕΣ


Προπονήτρια στις παραπάνω αθλήτριες  μας, είναι η προπονήτρια του Αγωνιστικού Τμήματος και Υπεύθυνη των Τμημάτων Ρυθμικής κ.Αργυράκη Λυδία.
Πρώην Πρωταθλήτρια, Κυπελούχος Ελλάδος και Βαλκανιονίκης, 17 φορές Διεθνής ως μέλος της Εθνικής Ομάδας, με πρώτη Ελληνική συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Επίσης πρώην Ομοσπονδιακή Προπονήτρια, Αρχηγός Εθνικής Ομάδας Ατομικού και Ανσάμπλ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2007- Τεχνική Σύμβουλος Ρυθμικής στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία.

 

Στο Σύλλογο μας λειτουργούν τα εξής τμήματα :
Γυναικών Αγωνιστικό  –  Κατηγορία Α’
Νεανίδων Αγωνιστικό  –  Κατηγορία Β’
Κορασίδων Αγωνιστικό  –  Κατηγορία Γ’
Παγκορασίδων Αγωνιστικό  –  Κατηγορία Δ’
Προαγωνιστικό Β’& Α’χρονιάς  –  Κατηγορία Ε’
Φεστιβαλικό-Γυμναστράδα:
Κορασίδων-Νεανίδων
Μίνι Γυμναστράδα:
Παγκορασίδων
Τμήματα Υποδομής:
Προνηπίων-Νηπίων
Prejunior-Junior